• ma. jul 15th, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

De gezondheidsvoordelen van rooibosthee

DoorAdmin

jul 22, 2021

Rooibosthee staat in vrijwel ieder keukenkastje. Het is een theesoort die in iedere winkel te krijgen is en waar ook veel mensen dus op dagelijkse basis van genieten. Hoewel het als thee wordt gebruikt, is het eigenlijk geen thee. Het komt namelijk van een rooibosstruik en niet van een theeplant. Desondanks wordt er thee van gemaakt, welke er over het algemeen altijd rood/bruin uitziet. Hoewel het een lekkernij is, kan het jou ook veel voordelen opleveren voor jouw gezondheid. Als de thee dus nog niet in jouw assortiment aanwezig is, moet je er toch eens over na gaan denken om deze aan te schaffen.

Geen suikers of cafeïne

Rooibosthee is voor iedereen. Jong en oud is er dol op en drinkt het ook vaak. Er zit geen cafeïne in, waardoor je hem de gehele dag door kunt gaan drinken. Zelfs voor het slapen gaan kan het lekker zijn om nog even te ontspannen met een kopje thee. Daarnaast is de thee vrij zoet van zichzelf. Je hoeft daarom ook geen suikers meer toe te voegen. Deze thee kan daarom uitstekend binnen een dieet gebruikt worden. Ook dan kun je het drinken zo vaak als je wilt.

Jouw energie hoog houden

Wanneer je rooibosthee gaat drinken kun je er veel energie door gaan krijgen. Hierdoor kun je het dus ook gewoon tijdens jouw werkzaamheden als oppepper gebruiken of voor of na het sporten drinken. Ook blijft jouw vochtbalans beter in controle. Tevens zal jouw immuunsysteem versterkt worden door de thee. Uiteindelijk ga je jezelf veel flexibeler en fitter voelen en kun je alleen nog maar gaan genieten gedurende de dag. En het leuke: Er is ook groene rooibos te vinden. Hierdoor heb je weer een unieke thee in handen die op dezelfde manier voor voordelen gaat zorgen.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *