• ma. mei 27th, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Dit is hoe je op je ouders kunt letten op afstand

DoorAdmin

dec 6, 2021

Wanneer je ouders wat ouder gaan worden dan hebben ze bij sommige dingen ook wat meer hulp nodig. Aangezien we in Nederland graag willen dat ouderen zolang als dat mogelijk is zelfstandig blijven wonen is het wel fijn dat je als kind zijnde je ouders wat in de gaten kunt houden.

Op afstand een oogje in het zeil houden

We kennen ondertussen allemaal wel de paniekknop die men bij zich kan dragen en die je dan in kunt drukken wanneer je voelt dat het niet goed met je gaat. Maar wat nu als dat al niet meer lukt? Er is dan een energiemeter die de energie in huis meet. Het dagelijkse patroon wordt herkend en wanneer dat afwijkt dan gaan de alarmbellen rinkelen. Je kunt dit senioren alarm gebruiken door middel van een abonnement.

Wat meet de energiemeter?

De energiemeter die herkent bepaalde gewoonten. Stel dat er in de ochtend niet wordt gedetecteerd dat een van je ouders opstaat? Dan gaat er al een signaal af. Ook wanneer er in de avond niet naar bed gegaan wordt gebeurd hetzelfde. Wordt een van je ouders onwel of valt hij of zij dan wordt dit ook als ongewoon gezien en gaat er een melding uit. Gaan ze in de nacht lopen dwalen, zul je ook daarvan een melding ontvangen.

Deze meldingen komen terecht bij degenen die bij het systeem aangesloten zijn. Dit kan jijzelf zijn maar ook buren of goede kennissen bijvoorbeeld. Je kunt dan direct contact op gaan nemen met je ouders om te horen of dat er wat mis is. Nemen ze de telefoon niet op kan je meteen erheen gaan of al direct andere hulp inschakelen.

Meteen hulp door middel van de alarmknop

We hebben niet alleen de energiemeter maar ook de fysieke alarmknop is nog steeds een goedwerkend systeem. Wanneer je ouders zich niet veilig voelen of er is iets anders aan de hand dan hoeven ze de knop maar in te drukken en er gaat meteen een alarm af. Het grote voordeel van de hulp met een alarmknop is dat je hier verder niets voor nodig hebt zoals bijvoorbeeld een smartphone.

Met dit systeem is er altijd iemand dichtbij. Het is dan niet meteen in fysieke vorm maar wanneer je een melding krijgt kan je wel direct contact opnemen en eventueel de benodigde hulp inschakelen of gewoon dat luisterende oor zijn wat ze op dat moment nodig hebben. Lukt het om de een of andere reden jou niet meteen om contact op te nemen? Dan neemt de centrale het over en gaat die contact opnemen. Jij krijgt dan op een later tijdstip een terugkoppeling wat de reden was van het alarm slaan. De alarmcentrale is dag en nacht paraat om te ondersteunen.

Met een gerust gevoel even weg

Jij kan dus ook wanneer jouw ouders al wat ouder zijn met een gerust gevoel even de deur uitgaan zonder dat je constant in de gaten hoef te houden of het allemaal wel goed gaat.

 

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *