• ma. mei 27th, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Het belang van zonnebrand

DoorAdmin

mrt 28, 2023

De zomer is het seizoen waarin we allemaal genieten van het mooie weer en veel tijd buiten doorbrengen. Of het nu gaat om een dagje naar het strand, een wandeling door het park of een barbecue in de achtertuin, als de zon er is, is het toch net even allemaal wat prettiger buitenen. Het voelt heerlijk om te ontspannen en te genieten van de zonnestralen op onze huid, maar we moeten niet vergeten om ons te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Ondanks het feit dat het lekker is, is het smeren met zonnebrand van groot belang. Daar waar er nog wel een een discussie of je er minder bruin van wordt, kunnen wij je verzekeren dat dit absoluut niet het geval is. Wil jij weten wat het belang is van zonnebrand? Wij vertellen het je!

Schadelijke UV-straling

Eén van de belangrijkste redenen om zonnebrandcrème te gebruiken is om ons te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Langdurige blootstelling aan deze stralen kan leiden tot huidveroudering, zonnebrand en huidkanker. Hoewel het waar is dat de zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D in ons lichaam, moeten we ons toch beschermen tegen de schadelijke effecten van de UV-straling.

Smeer regelmatig

Regelmatig smeren met zonnebrandcrème is van belang om de huid te beschermen tegen de zon. Het is belangrijk om een ​​zonnebrandcrème te kiezen met een SPF (Sun Protection Factor) van minimaal 30. SPF beschermt de huid tegen UV-straling, die de huid kan verbranden. Daarnaast kan het ook beschermen tegen UV-straling, die verantwoordelijk is voor huidveroudering. Er zijn verschillende soorten zonnebrandcrème verkrijgbaar, zoals crème, lotion, spray of gel. Kies een product dat past bij je huidtype en zorg ervoor dat je het regelmatig opnieuw aanbrengt, vooral na het zwemmen, zweten of afdrogen met een handdoek. Gemiddeld is het aan te raden dit buiten het zwemmen om, toch zeker iedere 2 uur te doen.

Meer dan alleen zonnebrand

Naast het gebruik van zonnebrandcrème van BrushonBlock.be zijn er nog andere manieren om jezelf te beschermen tegen de zon. Het dragen van beschermende kleding zoals een hoed, shirt met lange mouwen en een zonnebril kan helpen om de huid te beschermen tegen de zon. Daarnaast is het belangrijk om op het heetst van de dag uit de zon te blijven en te zoeken naar schaduwrijke plekken. Kortom, voldoende tips om toch te kunnen genieten van de zon, maar wel zonder je huid bloot te stellen aan de gevaren ervan.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *