• ma. jul 15th, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Hoe motivatie houden om te blijven sporten?

DoorAdmin

jun 14, 2021

Iedereen heeft betere en mindere dagen, zo ook sporters. Het is makkelijk om niet te gaan sporten als je even geen zin hebt, maar zo kom je nooit vooruit. Het is belangrijk voor je fysieke en mentale staat om te blijven sporten. Ik heb verschillende tips die jou hopelijk gaan helpen om motivatie te behouden.

Gezond eten

Iedereen weet dat gezond eten goed voor je is en dat je zonder niet zo scherp en fit bent als normaal. Om deze reden is het heel erg belangrijk om op je voeding te letten. Ik bedoel niet dat je nooit ongezond mag eten, want het is ook belangrijk om te blijven genieten.

Met een goed sport dieet kunnen je spieren extra snel groeien en dat zorgt ervoor dat je sneller verschil ziet. Veel mensen verliezen hun motivatie, omdat ze niet snel genoeg een verschil zien. Een juist dieet kan dit versnellen, maar vergis je niet een goed dieet doet niet het werk voor, dus je moet nog steeds blijven trainen.

Een goed dieet bestaat ook uit de juiste vitamines nemen en soms je dieet aanvullen met bijvoorbeeld omega-3. Omega-3 verbetert je krachttraining, omdat het de bloeddoorstroming naar de spieren stimuleert, hierdoor verzuren je spieren minder snel en breken je spieren minder snel af. Omega-3 krijg je uit bijvoorbeeld visolie. Visolie is ook goed voor bij andere dingen. Het is bijvoorbeeld goed voor je hersenen en je hart. Ook gaan zwangerschap en visolie goed samen. Deze aanvullingen op uw dieet kun je vinden op websites als Carebynature.nl. Dit soort aanvullingen op je dieet kunnen het verschil maken.

Apparatuur

Het is ook enorm belangrijk dat je de juiste apparatuur aanschaft of gebruikt in de sportschool. Als je apparatuur aanschaft moet je nadenken over welke oefeningen je wilt gaan doen en met welke spullen je die oefeningen het best kan doen. Een tip is om apparatuur aan te schaffen dat je voor meerdere oefeningen kunt gebruiken, want zo hoef je minder andere apparaten aan te schaffen en kan je geld besparen.

Als je in de sportschool sport is het belangrijk om zo nu en dan van oefening te veranderen, omdat je van altijd dezelfde oefeningen doen verveeld raakt. Het is ook goed voor je spieren om je oefeningen af te wisselen. Als je begint met sporten kan het handig zijn om verschillende filmpjes te kijken over oefeningen of om met een personal coach samen te werken.

Samen met iemand sporten

Samen met iemand sporten is vaak leuker dan alleen sporten. Zo kan je elkaar motiveren en pushen om beter te presteren en op te komen dagen. Je kan bijvoorbeeld een weddenschap afleggen met een vriend over wie het meest gespierd kan worden of de beste conditie kan krijgen in een bepaalde tijd. Je kan ook uitdagingen doen over wie de meeste push-ups kan.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *