• ma. mei 27th, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Hoe verzorg je je hond goed?

DoorAdmin

apr 23, 2021

Je huisdier is natuurlijk heel belangrijk voor jou en daarom is het belangrijk om hem of haar goed te verzorgen. Je hond verzorgen kost veel tijd. Ze moeten tenslotte wel fit en gezond blijven. Honden hechten zich veel aan hun baasje, want het zijn hele sociale dieren. Ze hebben naast verzorging dus ook genoeg aandacht nodig. Maar hoe verzorg je je hond goed?

Dagelijkse routine: wandelen en spelen

Allereerst moet er minimaal 3x gewandeld worden met je hond. Je hond heeft beweging nodig en kan niet opgesloten worden in je huis. ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds wandelen is daarom een must. Je hond moet namelijk ook zijn behoefte kunnen doen. Het liefst loop je natuurlijk meerdere keren per dag, maar 3x per dag is wel minimaal dat je aan kunt houden. Daarnaast is dagelijkse speeltijd belangrijk. Dit kan natuurlijk tijdens het wandelen. Neem bijvoorbeeld een ballengooier mee, zodat je hond zich lekker kan uitleven op een grasveldje.

Je hond wassen

Je herkent dit vast wel: je bent lekker met je hond aan het wandelen, springt of rolt hij ineens door de modder. Je hond zit helemaal onder de modder en neemt deze viezigheid ook mee naar binnen. Je hond moet nodig gewassen worden. Om je hond weer fris te laten ruiken, kun je een hondenshampoo gebruiken. Belangrijk: gebruik geen gewone shampoo! Hondenshampoo is speciaal gemaakt voor de vacht en haren van de hond. Voor honden met lang haar kun je aanhouden om hem 1x per maand te wassen. Heeft je hond korte haren? Dan is 1x per 2 maanden voldoende.

Regelmatig toepassen

Verder is het belangrijk om je hond jaarlijks te vaccineren, regelmatig te controleren op vlooien, reinig 2-3x per week het gebit en maak de oren schoon. Voor het reinigen van de oren heb je een oorreiniger nodig. De oren van je hond zijn erg belangrijk, want ze dienen zowel om goed te kunnen horen maar zijn ook een expressiemiddel. Je hond communiceert namelijk door middel van zijn oren. De gehoorgang kun je het beste uitvegen met een tissue, gebruik geen wattenstaafje. Hiermee kun je de gehoorgang beschadigen.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *