• za. jun 22nd, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Hoe verzorg je je mond goed?

DoorAdmin

nov 26, 2020

Een gezonde mond is belangrijk om te hebben. Als je deze goed schoonhoudt en regelmatig verzorgt, dan houd je je mond niet alleen goed gezond maar heb je ook een stralende glimlach en bescherm je je tanden en de rest van je mond op de juiste manier.

Preventief je mond verzorgen

Er zijn tal van producten in de handel waarmee je je mond op een preventieve manier zo gezond mogelijk kunt houden. Zo voorkom je bijvoorbeeld gaatjes, ontstekingen, aanslag, een slechte adem en amandelsteentjes. Heb je nu toch bepaalde mondklachten? Dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Hiervoor zijn tal van producten beschikbaar waarmee je bepaalde mondproblemen effectief kunt oplossen.

Wat zijn amandelstenen?

Als je last hebt van amandelsteentjes dan betekent dit dat je kleine hoopjes vuil hebt op de amandelen waarop zich slechte bacteriën hebben gevestigd. Als je je tanden poetst of je mond spoelt met mondwater bestaat de kans dat je niet overal even goed bij kunt. Als er dan wat vuil achter blijft, zoals op de amandelen, dan zijn de bacteriën er als de kippen bij zich daar te vestigen. Dit veroorzaakt kleine stinkende hoopjes die bekend staan als amandelstenen.

Hoe pak je amandelsteentjes aan?

Amandelstenen zijn vervelend om te hebben want je kunt er pijn van in je keel, oren of een kriebelend of irriterend gevoel van krijgen en ze veroorzaken ook nog eens een slechte adem. Er bestaan verschillende manieren om de steentjes aan te pakken. Je kunt er een speciaal apparaatje voor gebruiken waarmee je de steentjes wegzuigt of eentje waarmee je ze vangt met een soort lusje en ze eruit trekt. Spoelen met goed mondwater is vaak ook een prima oplossing. Kijk altijd even wat jou de beste manier lijkt en wat je het beste aanstaat om te gebruiken.

Kies voor goed en veilig mondwater

Veel mensen gebruiken regelmatig na het tandenpoetsen een mondspoeling. Dit doen ze omdat de mond dan lekker fris en langer schoon aanvoelt. Als je last hebt van amandelstenen, kies dan voor mondwater dat er speciaal voor ontwikkeld is deze tegen te gaan. Zo sla je twee vliegen in één klap want je pakt niet enkel de tonsil stones aan maar krijgt er tevens een frisse adem van. Kies altijd voor mondwater dat de problemen bij de bron aanpakt en waaraan geen chemische toevoegingen gedaan zijn, want deze laatste doen vaak meer kwaad dan goed.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *