• ma. mei 27th, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Hoe voorkom ik rugpijn bij een scheefstand van de bekken?

DoorAdmin

okt 29, 2020

Heeft u last van rugpijn? Pijn in de onderrug, lage rugklachten of juist pijn meer in het midden van de rug kan duiden op een scheefstaand bekken. Bekkenscheefstand kan veel rugklachten veroorzaken. Maar ook klachten van nek en schouders en zo leiden tot hoofdpijn en migraine. Soms geeft pijn in de rug uitstraling naar een been waardoor lopen moeilijk wordt.

Chronische rugpijn kan grote gevolgen hebben voor het leven. Een scheefstaand bekken kan pijnloos en eenvoudig worden behandeld waardoor klachten van de rug sterk afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Rugpijn als gevolg van een scheefstand van de bekken

Als het bekken niet recht staat heeft dit gevolgen voor de wervelkolom; de wervelkolom zal enigszins draaien om het scheefstaande bekken te compenseren. Het gevolg van de draaiing van de wervelkolom is een verkeerde belasting van spieren en pezen van de rug. Tal van spieren maar ook zenuwen zijn verbonden met de wervelkolom en een bekkenscheefstand kan dan ook op verschillende plaatsen van de rug problemen geven. Klachten van de onderrug, in het midden van de rug of juist boven in de rug met pijn aan schouders en nek.

Hoe op te lossen?

Een scheefstaand bekken kan met behulp van KPR therapie redelijk eenvoudig worden behandeld. Tijdens de intake meten ze of uw bekken scheef staat en bespreken we uw pijnklachten. Blijkt uw bekken inderdaad scheef te staan dan kan direct met de behandeling worden gestart.

Met behulp van de Krullaards Perfect Reset Plate staat uw bekken doorgaans in drie behandelingen weer recht. De behandeling is volstrekt pijnloos en direct na de eerste behandeling voelen veel patiënten al een aanzienlijke verbetering van hun klachten. Neem contact op met KPR als u meer informatie wilt over rugklachten zoals lage rugpijn en hoe een scheefstaand bekken kan worden behandeld.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *