• ma. mei 27th, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Hoofdpijn en migraine door een scheef bekken

DoorAdmin

okt 29, 2020
Hoofdpijn en migraine

Veel mensen hebben last van hoofdpijn en migraine. Hoofdpijn kan uw leven dagelijks beheersen, migraine komt meestal voor in aanvallen. U vraagt zich waarschijnlijk af waarom u zoveel last heeft van hoofdpijn of migraine. Er wordt vaak geen directe oorzaak gevonden. U moet er maar mee leren leven en u slikt regelmatig pijnstillers om toch enigszins normaal te kunnen functioneren.

Heeft u er weleens aan gedacht dat een verklaring voor uw hoofdpijn en migraine in een ander deel van het lichaam kan liggen, namelijk het bekken? Als het bekken uit de neutrale positie is en scheef staat kan dit gevolgen hebben voor de rest van het lichaam en ook leiden tot hoofdpijn en migraine. Neem contact op met KPR als u wilt weten of uw hoofdpijnklachten voortkomen uit een scheefstaand bekken.

Hoofdpijn en migraine door een scheef bekken

Het komt u misschien vreemd voor, hoofdpijn en migraine door een scheef bekken. Toch komt het regelmatig voor: het bekken is uit balans met als gevolg dat de rest van het lichaam ook uit balans raakt. Dit komt doordat het lichaam het scheve bekken probeert te compenseren. Ter compensatie zal de wervelkolom enigszins draaien waardoor op een verkeerde manier druk wordt uitgeoefend op omliggende spieren, pezen en op zenuwen.

Iedereen compenseert een scheef bekken weer anders en daarom kunnen er ook zoveel verschillende klachten optreden. Naast hoofdpijn en migraine kunnen ook schouderklachten, rugpijn, nekpijn of restless legs optreden als gevolg van een scheef bekken.

Hoe weet ik of ik een scheef bekken heb?

De KPR therapeut kan op relatief eenvoudige wijze nagaan of uw bekken scheef staat. Met behulp van diverse metingen wordt tijdens het intakegesprek een kort en pijnloos onderzoek verricht en u krijgt de uitslag hiervan direct te horen. Staat uw bekken inderdaad scheef dan kan direct met de behandeling worden gestart. Behandelingen met de KPR Plate zijn pijnloos en duren kort maar hebben een groot effect: al na één behandeling kan een enorme verbetering optreden en uw klachten van hoofdpijn, migraine of andere klachten zullen afnemen of zelfs volledig verdwijnen.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *