• za. jun 22nd, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Hulp nodig bij het kiezen van een zorgverzekering? Vind het hier

DoorAdmin

mrt 15, 2021

Het is altijd spannend om een zorgverzekering af te sluiten. Een zorgverzekering kiezen vraagt namelijk om vele afwegingen. Wil je een andere zorgverzekeraar of bij dezelfde blijven, maar een ander pakket aanvullende verzekeringen? Dit zijn voornamelijk de dingen die je jezelf kan afvragen. Zoals je waarschijnlijk al wel weet, is iedereen in bezit van een basisverzekering. Deze is nodig voor het afhalen van medicijnen of wanneer je met nood naar het ziekenhuis moet. Maar welke aanvullende zorgkeuzes heb je als persoon recht op om uit te kiezen? Die vind je hier. 

 

Natura Polis; de relatieve goedkope polis  

 

Wanneer je voor de Natura polis kiest, heb je recht op extra zorg door zorgverleners. Wel moeten deze zorgverleners in contact zijn met jouw eigen gekozen zorgverzekeraar. Dit betekent dat je dus niet kan kiezen voor een eigen zorgverlener, tenzij je de kosten zelf wilt gaan betalen. Een nadeel denk je misschien, maar deze polis is wel de goedkoopste. 

 

Restitutiepolis; polis met veel keuzevrijheid 

 

Wil je zelf je zorgverleners en apotheek kiezen? Dan kan je het beste kiezen voor een restitutie polis. Deze polis vergoedt al je zorgkosten en geeft je dus al patiënt veel ruimte qua keuzes. Wat daarbij een nadeel kan zijn, is dat je voor dat je de zorg krijgt, je de kosten moet dekken. Dit wordt dan een hogere premie per maand. 

 

Combinatiepolis; een middenweg tussen de polissen 

 

Wanneer je niet kan kiezen tussen de twee polissen, heb je altijd nog de combinatiepolis. Hierbij wordt een deel van je zorgkosten gedekt door je zorgverzekeraar en een deel moet je zelf betalen. Wel kan je zelf een zorgverlener kiezen en wordt deze polis dus ook vaak gekozen door vele mensen. 

 

Aanvullende verzekeringen 

 

Heb je gekozen tussen de polissen en de zorgverzekeringen met elkaar vergeleken, dan kan je nog kiezen voor een aanvullende verzekering. Deze zijn in tegenstelling tot de basisverzekeringen niet verplicht, maar wel handig als er extra zorg nodig is of als je verwacht die nodig te hebben in de nabije toekomst. Zo kan je kiezen uit een tandartsverzekering of een verzekering voor fysiotherapie. Bij het vergelijken van een zorgverzekering en een aanvullende verzekering is het van belang om het zorgpakket van meerdere zorgverzekeraars goed te vergelijken met elkaar. Succes met het zoeken van de beste zorgverzekering.   

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *