• za. jun 22nd, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Is een reiki cursus iets voor jou?

DoorAdmin

jan 12, 2023

Als je je welzijn wilt verbeteren, je stressniveau wilt verlagen en een groter gevoel van vrede en evenwicht wilt krijgen, dan is een reiki cursus misschien precies wat je nodig hebt. Reiki is een oude geneeswijze die zich richt op de energiestroom en het evenwicht in het lichaam, en staat bekend om zijn kalmerende en herstellende effecten. Het kan gebruikt worden bij lichamelijke kwalen, emotionele problemen en spirituele groei, en kan door iedereen geleerd worden, ongeacht leeftijd of achtergrond. Met een reikicursus kun je leren hoe je deze krachtige helende techniek op jezelf en anderen kunt toepassen, waardoor je een sterkere verbinding kunt creëren met je eigen energie en met de energie van de wereld om je heen.

Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord dat zich laat vertalen als “universele waarheid of energie”. Het is een vorm van genezing die gebruik maakt van de kracht van levensenergie of “helende energie” om fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel evenwicht en harmonie te brengen. Beoefenaars gebruiken hun handen om deze energie in hun eigen lichaam te sturen en vervolgens in het lichaam van anderen, zowel fysiek als spiritueel – zelfs als de persoon die behandeld wordt in coma ligt of anderszins bewusteloos is. De beoefening van reiki is gebaseerd op het geloof dat een onzichtbare “levenskrachtenergie” door ons stroomt en ervoor zorgt dat we leven. Deze energie stroomt door ons lichaam in banen die “meridianen” worden genoemd. Er zijn veel verschillende soorten reiki, elk met een eigen focus en techniek.

Hiernaast kun je ook een meditatie opleiding volgen aangezien deze twee disciplines goed met elkaar samen gaan.

Voordelen van Reiki

– Reiki vermindert stress en angst: Angst en stress zijn de meest voorkomende redenen waarom mensen reiki gebruiken. De reiki-beoefenaar zweert bij het vermogen om stress en angst uit te bannen. Reiki heeft bewezen zeer effectief te zijn als het gaat om het verlichten van stress en angst. Het kan zowel door individuen als door groepen worden gebruikt als stressverlichter.

– Reiki bevordert algemene genezing: Reiki kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan lichamelijke kwalen te behandelen. Het is vooral nuttig bij pijnbestrijding, en staat bekend om de effectieve behandeling van aandoeningen als migraine, artritis en fibromyalgie. Het kan ook worden gebruikt om zwellingen te verminderen, de bloedstroom te verhogen en genezing te bevorderen.

– Reiki kan helpen bij depressie: Sommige studies suggereren dat reiki depressie effectief kan behandelen. Er wordt aangenomen dat reiki werkt door het verhogen van de niveaus van serotonine in de hersenen, wat verantwoordelijk is voor stemmingsregulatie.

– Reiki kan helpen bij angststoornissen: Angststoornissen worden gekenmerkt door gevoelens van oncontroleerbare, irrationele angst. Reiki kan worden gebruikt om angststoornissen zoals paniekaanvallen, obsessieve-compulsieve stoornis en posttraumatische stressstoornis te behandelen.

– Reiki kan helpen bij andere problemen: Reiki kan worden gebruikt om zaken als slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn, allergieën, verslavingen, hoge bloeddruk en verlies van libido te behandelen. Het kan ook worden gebruikt om spirituele genezing te bevorderen, zoals het vinden van afsluiting na de dood van een geliefde.

– Reiki bevordert zelfgenezing: Reiki wordt op veel verschillende manieren gebruikt om zelfgenezing te bevorderen. Het kan worden gebruikt om een aantal aandoeningen en kwalen te behandelen, maar ook voor algemene stressverlichting. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een dagelijkse zelfzorgroutine, of als een manier om specifieke problemen te behandelen als die zich voordoen.

Wat kunt u verwachten van een Reiki cursus?

Als je kiest voor een reiki cursus, kun je verwachten dat je de basisprincipes van reiki leert, waaronder hoe deze helende techniek werkt, hoe je reiki op jezelf en anderen kunt toepassen, en hoe je het kunt gebruiken om verschillende problemen aan te pakken, zowel lichamelijk als geestelijk. Tijdens de cursus krijg je waarschijnlijk de kans om reiki te oefenen op anderen en jezelf, wat je laat zien hoe effectief het is en je helpt het te integreren in je dagelijks leven.

– Je kunt verwachten te leren over de geschiedenis en oorsprong van reiki, wat reiki is, hoe het werkt, en wie er baat bij kan hebben. Je kunt ook leren over reikisymbolen en hoe je die kunt interpreteren.

– Je kunt verwachten dat je leert hoe je een reikisessie uitvoert, en hoe je reiki in je dagelijks leven kunt integreren, inclusief hoe je reiki kunt gebruiken voor zelfgenezing, en hoe je reiki op anderen kunt toepassen.

Voor wie is Reiki geschikt?

Reiki kan door iedereen worden gebruikt, ongeacht leeftijd, geslacht of lichamelijke conditie. Hoewel reiki kan worden gebruikt om een aantal kwalen en problemen te behandelen, is het belangrijk op te merken dat reiki geen vervanging is voor medische behandeling, en niet als zodanig moet worden gebruikt.

– Iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren: Als je je gezondheid wilt verbeteren en een meer holistische manier zoekt om zaken als angst, depressie of pijn aan te pakken, kan reiki een geweldige keuze zijn. Reiki kan worden gebruikt om veel verschillende aandoeningen en problemen te behandelen, waaronder geestelijke gezondheidsproblemen zoals angst en depressie, maar ook lichamelijke kwalen zoals pijn en ontstekingen.

– Iedereen die zijn zelfbewustzijn wil vergroten: Als je je zelfbewustzijn wilt vergroten, is reiki een geweldige keuze. De beoefening van reiki is een effectieve manier om meer voeling te krijgen met je gevoelens en emoties, en te leren hoe je die kunt beheersen. Het kan ook gebruikt worden als hulpmiddel voor zelfonderzoek, en kan een nuttige aanvulling zijn op meditatie en andere spirituele praktijken.

Reiki versus andere geneeswijzen

Reiki verschilt van andere geneeswijzen doordat het niet vereist dat je je eigen energie actief inzet om jezelf te genezen. Het vereist helemaal niet dat je actief iets doet, en is daarom een zeer passieve vorm van genezen. Dit betekent dat reiki niet alleen een zeer effectieve vorm van genezen is, maar ook een zeer veilige, omdat het niet vereist dat je je energie naar buiten duwt om jezelf te genezen, zoals andere geneeswijzen doen. Andere vormen van genezing, zoals massagetherapie of energetische genezing, omvatten ook de uitwisseling van energie tussen de behandelaar en de cliënt. Hoewel dit zeer effectieve en therapeutische manieren van genezen kunnen zijn, zijn ze niet altijd geschikt voor mensen die enige afstand nodig hebben van hun emoties en problemen, of die te maken hebben met extreme uitputting, en het te belastend vinden om actief aan healing te doen. Reiki is een volledig passieve vorm van healing waarbij je je eigen energie niet actief hoeft in te zetten. Je kunt gaan liggen en je ontspannen terwijl iemand reiki op je uitoefent, alsof je een massage krijgt.

Verschillende niveaus van Reiki certificering

Afhankelijk van de reiki cursus die je volgt, en de eisen van de certificeringsinstantie die de cursus aanbiedt, zul je waarschijnlijk een test moeten afleggen aan het eind van je reiki cursus. Het niveau van certificering dat je ontvangt varieert van cursus tot cursus, en kan gebaseerd zijn op de lengte van je cursus, je cijfer of test, of beide.

– Eerste graad Reiki: De basiscursus reiki leert je hoe je reiki op jezelf en anderen kunt uitvoeren, en kan een goed begin zijn als je meer over reiki wilt leren. De eerste graad reiki certificering is het eerste en laagste niveau van reiki certificering. Het is een basiscursus reiki die je leert hoe je reiki op jezelf en anderen kunt toepassen. De eerste graad reiki certificering vereist geen test of examen.

– Tweede graad Reiki: De tweede graad reiki cursus, ook bekend als geavanceerde reiki, breidt je kennis van reiki uit, en leert je geavanceerde technieken die je kunt gebruiken om reiki op jezelf en anderen uit te voeren. Er zijn geen voorafgaande vereisten voor deze cursus, en je hoeft geen eerstegraads reiki cursus te hebben afgerond om je in te schrijven. Voor een tweedegraads reikicertificering is een examen en een minimum aantal punten vereist.

– Derde graad Reiki: Het volgen van een derde graad reiki cursus stelt je in staat om een reiki master te worden, en geeft je de certificering om andere mensen te leren hoe ze reiki kunnen gebruiken. Net als bij tweedegraads reiki zijn er geen vereisten voor het volgen van een derdegraads reiki cursus, maar je moet een tweedegraads reiki cursus hebben afgerond voordat je je kunt inschrijven voor een derdegraads cursus. De derde graad reiki certificering vereist een examen en een minimum van slagen.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *