• za. jun 22nd, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Je huid goed verzorgen; 4 tips

DoorAdmin

mrt 28, 2023
huid

Een gezonde huid is van groot belang voor ons welzijn en ook voor ons zelfvertrouwen. Niet voor niets vinden veel pubers het daarom ook verschrikkelijk wanneer ze te maken krijgen met de welbekende puistjes. Het is daarom belangrijk om de huid goed te verzorgen. Omdat een gezonde huid voor een groot deel helemaal afhankelijk is van hoe jij deze verzorgd, hebben we een aantal handige tips voor je. Met deze tips zijn we ervan verzekerd dat jij de uitstraling van je huid enorm kunt verbeteren. Dus heb jij het gevoel dat je huid wel wat ‘voeding’ kan gebruiken? Dan zijn deze tips zeker de moeite waard om eens goed door te lezen en ook toe te passen waar nodig.

Hydrateren

Eén van de belangrijkste stappen in een goede huidverzorgingsroutine is hydratatie. Door je huid goed te hydrateren, blijft deze zacht en soepel. Gebruik daarom dagelijks een goede moisturizer van Medik8 die past bij jouw huidtype. Voor de droge huid is het bijvoorbeeld beter om een crème te gebruiken, terwijl de vette huid beter af is met een lichte lotion. Uiteraard is het daarbij ook belangrijk om voldoende te drinken. Gezien onze huid het grootste orgaan is wat we hebben en ons lichaam voor ruim 70 procent uit water bestaat, is de impact van voldoende vocht zonder dat we het ons vaak realiseren enorm.

Bescherm je huid tegen de zon

De zon schijn in ons land natuurlijk maar een paar maanden per jaar als het meezit. Toch is het belangrijk om juist gedurende deze periode extra bescherming te bieden aan je huid tegen de uv straling. De zon kan schade aanrichten aan je huid. Hierbij moet je niet alleen denken aan verbranden, maar ook rimpels bijvoorbeeld. Het is daarom belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Gebruik daarom, wanneer je je huid blootstelt aan de zon, een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Breng de crème ongeveer 30 minuten voordat je naar buiten gaat aan en breng het gedurende de dag opnieuw aan. Helemaal wanneer je veel in het water zit, is het belangrijk jezelf iedere 1,5 tot 2 uur opnieuw in te smeren.

Reinig je huid

Het is belangrijk om je huid dagelijks goed te reinigen, zodat vuil, make-up en overtollig talg worden verwijderd. Gebruik daarvoor een milde gezichtsreiniger die past bij jouw huidtype. Reinig je huid bij voorkeur twee keer per dag, ’s ochtends en ’s avonds. Vooral bij vrouwen is dit van toepassing.

Gezonde voeding

Net als voldoende water, is ook gezonde voeding belangrijk voor een goede en vooral ook gezonde huid. Wat je eet heeft ook invloed op de gezondheid van je huid. Zorg daarom voor een gezonde en gevarieerde voeding met veel groenten en fruit. Deze bevatten namelijk veel vitamines en antioxidanten die goed zijn voor je huid. Vermijd daarnaast zoveel mogelijk suiker en bewerkte voeding, omdat deze juist schade kunnen aanrichten aan je huid. Wanneer je je aan deze 4 tips houdt, zul je merken dat de kwaliteit van je huid er zienderogen op vooruit gaat.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *