• ma. apr 15th, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Maagballon in België

DoorAdmin

feb 22, 2023

België is de afgelopen jaren toonaangevend geweest op het gebied van de maagballontechnologie en de behandeling van obesitas. De plaatsing kan op twee manieren te weten via endoscopie of als een doorslikbare capsule. Een maagballon helpt het gewicht onder controle te houden zonder drastische ingrepen in het lichaam. Maagballonnen kunnen worden gebruikt als een optie voor zwaarlijvige mensen (een stijgend aantal in België) die gewicht willen verliezen zonder hun toevlucht te nemen tot een maagbypass of maagband.
De maagballonprocedure is relatief eenvoudig: een klein siliconen capsule wordt in sommige gevallen via een endoscopische procedure in de maag ingebracht en vervolgens gevuld met een zoutoplossing totdat het ruimte inneemt in de maagholte. Dit vermindert het hongergevoel en verhoogt het verzadigingsgevoel, waardoor Belgische patiënten zich gemakkelijker aan het door hun arts voorgeschreven dieet kunnen houden.

Allurion Maagballon België

Er is ook een relatief nieuwe methode op de Belgische markt met de doorslikbare maagballon van Allurion. Deze maagballon wordt in pilvorm ingenomen en wanneer deze de maag bereikt, wordt deze gevuld met een zoutoplossing. Deze maagballon verlaat het lichaam na 3 maanden op natuurlijke wijze. De maagballon kliniek in België zal bij een Allurion maagballon ook intensieve begeleiding aanbieden om een langdurig resultaat te behalen.

Obesitas in België

In België zijn maagballonnen steeds populairder geworden voor gewichtsverlies en de behandeling van obesitas. De maagballon is zelfs een van de meest gebruikte behandelingen in België. Een gastrische ballon die in België een groot succes is, is de Allurion maagballon. Deze maagballon biedt zijn patiënten een groot aantal voordelen, waaronder minder honger en meer verzadiging. Bovendien is deze maagballon vaak goedkoper dan andere maagballonnen in België.

De plaatsing van een maagballon kan zeer effectief zijn om mensen te helpen hun gewicht onder controle te houden en aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartziekten te voorkomen. Studies hebben aangetoond dat bij correct gebruik door ervaren professionals, maagballonnen kunnen leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies. Bovendien kunnen maagballonnen patiënten helpen hun gewicht op lange termijn te behouden en aan obesitas gerelateerde aandoeningen op afstand te houden.

Kortom, maagballonnen zijn een veilige en effectieve manier om het gewicht onder controle te houden en obesitas in België te beheersen. De Allurion maagballon is een van de meest gebruikte maagballonnen vandaag de dag. Met ervaren professionals die u door de procedure begeleiden, kunnen maagballonnen een uitstekend hulpmiddel zijn om gezondheidsvoordelen op lange termijn te bereiken.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *