• ma. jul 15th, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Voorkom rugklachten met het juiste bureau

DoorAdmin

okt 19, 2022
bureau

Het kopen van een bureau is misschien wel één van de lastigste dingen samen met een bureaustoel als het gaat om de inrichting van een kantoor. Aangezien je toch gemiddeld zo’n 6 tot 8 uur achter je bureau zit, is het belangrijk dat je bureau aan bepaalde eisen voldoet. Omdat het niet altijd voor iedereen duidelijk is waar een goed bureau aan moet voldoen, hebben we een aantal tips voor je waar je op moet letten. Vooral bij het inrichten van een thuiskantoor zie je namelijk vaak dat er gekozen wordt voor een eenvoudig bureau, wat achteraf toch niet zo hele verstandige keuze blijkt te zijn. Dus ben jij op zoek naar een bureau? Dan is het aan te raden om deze tips goed in je op te nemen, zodat je gegarandeerd een goed bureau vindt.

Waar gebruik je je bureau voor?

Een belangrijke eerste vraag voordat je daadwerkelijk op zoek kunt gaan naar een geschikt bureau, is waar je deze voor wilt gebruiken. Ga jij je bureau gebruiken om daadwerkelijk aan te werken of is het een bureau dat sporadisch wordt gebruikt om eens per week een uurtje je administratie aan weg te werken. Daarbij komt natuurlijk ook dat een bureau die je gebruikt om aan te werken aan veel meer eisen moet voldoen, dan een bureau waar je af en toe met een laptop achter zit.. Het is daarom dus van belang dat je weet waar het bureau voor wordt gebruikt, zodat je gericht op zoek kunt naar een bureau die hierop aansluit.

Ergonomisch bureau

Heb je een bureau nodig waar je de nodige uren per dag aan werkzaam bent? Dan is een ergonomisch bureau essentieel. Deze bureaus hebben namelijk de juiste hoogte, waardoor je in een goede houding achter je bureau kunt zitten. Ben je op zoek naar een in hoogte verstelbaar bureau? Neem dan in een kijkje voor een verstelbaar ergonomisch bureau op Officecity.be. Hier vind je een ruim aanbod, passend bij wat jij zoekt. Mocht je het lastig vinden een geschikt bureau te kunnen vinden, dan staan de medewerkers voor je klaar om je te kunnen voorzien van een passend advies.

De juiste hoogte

Een goed bureau kenmerkt zich door het feit dat deze de juiste hoogte heeft. Vooral wanneer je het bureau in hoogte kunt verstellen, is het helemaal mooi! Het is namelijk van belang dat je de juiste houding aanneemt achter je bureau en dat je ellebogen in een hoek van 90 graden op je bureau kunnen rusten. Dit geldt overigens ook voor je knieën. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je kiest voor een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is, zodat je bureau en stoel perfect op elkaar en op je eigen lichaamshouding kunt afstemmen. Doe je dit niet, dan is de kans op klachten op lange termijn namelijk aanzienlijk. Wees dus verstandig er zorg ervoor dat je hier serieus mee aan de slag gaat. Het lijkt misschien allemaal niet zo heel erg belangrijk, maar naarmate je langer werkzaam bent achter een bureau, zal je al snel merken dat het tegengestelde waar is.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *