• za. jun 22nd, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Waarom is een goede huidverzorging zo belangrijk?

DoorAdmin

jun 14, 2021

Regelmatig wordt het belang van een goede huidverzorging onderschat. Hoeveel tijd besteed jij dagelijks aan de verzorging van je huid? Vaak stopt de verzorging bij het behandelen van het gezicht. Met name vrouwen zijn hier trouw in, daar zij make-up gebruiken. Make-up sluit de poriën van de huid af, waardoor irritaties aan de huid kunnen ontstaan. Je herkent ze aan de pukkeltjes op je gezicht! Huidverzorging gaat echter verder dan het reinigen van het gezicht. In dit artikel lees je meer over het belang van een goede huidverzorging.

Toxische stoffen landen op de huid

In de lucht hangen tal van verschillende soorten toxische stoffen. Deze stoffen tasten de huid aan, wanneer je ze niet tijdig wegspoelt. Het leidt niet alleen tot irritaties aan de huid, maar bijvoorbeeld ook tot schilfervorming, een rode huid, een jeukende huid, enzovoorts. Zeker in de zomermaanden is de kans op huidirritaties relatief groot. In deze periode dragen veel mensen een korte broek en een shirt met korte mouwen. Daar komt bij dat we overdag vaak zweten. Het zweet maakt dat toxische stoffen makkelijk aan de huid blijven kleven. Iets wat de kans op irritaties vergroot.

Zorg voor voldoende vocht tegen een trekkende huid

Op het moment dat je merkt dat de huid strak aanvoelt of lichtjes trekt, betekent dit vaak dat je niet voldoende gedronken hebt. Uitdroging ligt op de loer en het hydrateren van de huid is noodzakelijk. Er zijn verschillende hydraterende crèmes, die uitdroging van de huid tegen kunnen gaan. Probeer bijvoorbeeld eens de skincare producten van Medik8. Overal lees je de goede ervaringen over de producten van dit Belgische huidverzorgingsmerk. Ook wij raden Medik8 aan!

Verder is het verstandig om voldoende te drinken op zomerdagen. Met name water is erg goed voor de huid. Overigens niet alleen voor je huid, maar ook voor je lichaam in algemene zin. Hoeveel glazen water drink jij op een dag? De kans is groot dat je dit aantal kunt verhogen. Vermijd alcoholische dranken en koffie. Deze dranken werken juist averechts.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *