• ma. mei 27th, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Waarom noten zo gezond voor je zijn 

DoorAdmin

aug 18, 2022

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met hun voeding. Een gezond eetpatroon is belangrijk en in combinatie met sporten zul je hiervan ook al snel resultaat zien. Je hebt vast wel eens een voedingsschema bekeken of op internet opgezocht wat gezond voor je is. Noten zijn onderdeel van een gezonde voeding en in deze blog lees je waarom ze zo goed voor je zijn. 

Soorten noten 

Er zijn een stuk of 10 soorten noten die wij kennen. Dat zijn amandelen, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, paranoten, pecannoten, pinda’s pistachenoten en walnoten. Al deze noten bevatten essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan een fysieke maar ook mentale gezondheid. Een handjevol noten kun je makkelijk eten als tussendoortje. Hierdoor krijg je een vol gevoel en neig je sneller naar ongezonde snacks. 

Pistachenoten 

Als we de pistachenoten onder het vergrootglas nemen zien we dat deze veel vitaminen bevatten. Ook bevat deze nooit veel antioxidanten, zelfs meer dan de andere soorten noten. Deze antioxidanten verminderen het risico op ziekte en zijn essentieel voor je gezondheid en je hart. Daarnaast bevatten de pistachenoten vergeleken met de andere noten minder vet. Op internet en in kookboeken vind je heerlijke gerechten waarin de pistachenoten zijn verwerkt. Zowel in warme als koude gerechten zijn de noten goed te combineren. 

Cashewnoten 

Cashewnoten staan er bij de meeste mensen om bekend dat deze veel vet bevatten. Dit klopt, alleen gaat het hier wel om onverzadigde vetten. Dit zijn gezonde vetten en werken bevorderlijk voor de cholesterolbalans. In de veganistische keuken wordt de noot vaak gebruikt om zogenaamde zuivelproducten mee te maken. Zo kun je door de noten te blenden met water en vervolgens goed te zeven er een soort cashew melk van maken. Ook krijgen de noten een heerlijke smaak wanneer je ze brandt of bakt.  

Een gezond eetpatroon 

Al met al zijn noten bijna niet weg te denken uit een gezond eetpatroon. Noten zijn zowel zoet als hartig te eten en dat maakt dat ze zo divers te gebruiken zijn. De volgende keer dat jij tussendoor even niet weet wat je moet eten, pak dan een handjevol noten. In combinatie met andere gezonde voedingsstoffen en sporten ben je helemaal goed bezig! 

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *