• ma. jul 15th, 2024

Altermedica.be

Gezondheidsblog

Wat zijn de beste gezondheidssupplementen?

DoorAdmin

dec 18, 2021

Voor een gezonder leven zijn meerdere factoren van belang. Zo dien je goed en gezond te eten (voldoende vitaminen, mineralen, omega 3 vetten, langzame koolhydraten, eiwitten, etc.) en regelmatig te sporten (zolang dit lichaam mogelijk is).

Gezondheidssupplementen zijn een nuttige toevoeging op een gezonde levensstijl. Ze leveren namelijk de juiste ondersteunende voedingsstoffen. In dit artikel lees over de beste gezondheidssupplementen.

Beste gezondheidssupplementen 

Wanneer het op supplementen aankomt, is dat er slechts een aantal echt bij je doel passen. Als sporter kun je bijvoorbeeld supplementen gebruiken om je prestaties te bevorderen, maar heb je ook extra vitamines nodig voor je gezondheid. 

Hoewel er dus veel verschillende soorten supplementen zijn, lees je hieronder drie van de beste gezondheidssupplementen.

  • Vitamines en mineralen: Deze hebben voor zowel sporters als niet-sporters (dus voor iedereen) gezondheidsvoordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vitamine D en magnesium. Aangezien velen te weinig van bepaalde vitamines en mineralen binnenkrijgen, is het verstandig om bepaalde gezondheidssupplementen in te nemen vanwege de gezondheidsvoordelen.
  • Visolie: Ook visolie is een algemeen gezondheidssupplement dat veel voordelen biedt. Visolie bevat omega 3 vetzuren, welke in weinig normale voeding zitten (eigenlijk bijna alleen vette vis, wat lang niet iedereen voldoende eet). Daarom is het consumeren van een visolie supplement aangeraden. Dit heeft onder andere gezondheidsvoordelen voor je hart, hersenen, ogen, en spieren. Oftewel: een zeer belangrijk gezondheidssupplement!
  • BCAA-aminozuren: Dit zijn drie essentiële (ons lichaam kan ze zelf niet aanmaken) aminozuren, welke je via voeding of supplementen binnenkrijgt. Dit kan via bijvoorbeeld kip en eieren, maar ook door extra suppletie van BCAA supplementen. Een bijkomend voordeel van suppletie is dat BCAA’s direct in je bloedbaan terechtkomen. BCAA’s zijn onder andere van belang voor sneller herstel na (intensieve) beweging, de regulering van de metabolisme, en d e ondersteuning van de synthese van spiereiwit.

Waar bestel je supplementen?

Wanneer je interesse hebt in het bestellen van supplementen, is het handig om een webshop te vinden die meerdere soorten supplementen verkoopt. Vooral sporters (maar ook niet-sporters) hebben baat bij de volgende voeding en supplementen:

  • Voedingssupplementen / Gezondheidssupplementen
  • Sport supplementen
  • Sportvoeding

Een voorbeeld van een dergelijke webshop is www.muscleconcepts.nl. Het is bij het bestellen van belang dat je op het volgende let:

  • Welke ingrediënten zitten er in het supplement?
  • Wat is de dosering?
  • Wat is de inhoud (in bijvoorbeeld KG / gram / aantal tabletten)?

Kies ten allen tijde voor een betrouwbare webshop, zodat je zeker weet dat de producten gezond zijn en dat er niets mis gaat met je bestelling.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *